Praktijk Paul Bles:
     handanalyse      persoonlijke groei      coaching van koppels en singles
droomanalyse      gelaatkunde


nieuwsbrief juli 2017


Wat ga ik de komende tijd doen?Jaaropleiding handanalyse gaat van start!

- op 17 dinsdag- of woensdagavonden in Rijen bij Breda (NL)
- op 7 zaterdagen regio Antwerpen-Lier (B)


Handanalyse, het middel om inzicht te krijgen in jezelf en anderen.
Als handanalyse wordt toegepast met zorg en zonder oordeel, is het een krachtig middel om een scherp beeld te krijgen van je totale zijn, je karakter, wat je denkt, voelt en wilt. Je handen tonen je jouw verleden, je wezen in het NU en je weg naar morgen. De handanalyse geeft een goed beeld waar je staat, waarom je eventueel vastloopt en wat je blinde vlek is. En dus ook hoe je daarvan kunt loskomen, hoe je jouw eigen werkelijkheid kunt gaan scheppen en hoe je jezelf beter leert begrijpen.

In de handanalyse wordt niet alleen naar de lijnen gekeken. Je hele hand is van belang voor een werkelijk inzicht. De heuvels en vingers van de hand geven een helder beeld van jouw psychische energieŽn, gebaseerd op de zeven planetaire archetypen. De lijnen in je handen zijn kanalen voor de energie in je psyche.

De basisopleiding Handanalyse, een oriŽntatie in zelfkennis, geeft je een beeld van wat handanalyse is. Je leert de beginselen ervan, toegepast op je eigen en elkaars handen. We werken heel praktisch, met veel oefeningen, naast een degelijke, gestructureerde uitleg.

Schrijf (hand@pbles.com) of bel me (0161-223500 / 00-32-161-223500) voor meer informatie.


De juiste partner krijgen, hoe doe je dat?

- op nader te bepalen weekenddagen in de regio Antwerpen-Lier (B) en in Rijen bij Breda (NL)


Hoe geef ik mijzelf een goede relatie? Hoe vind ik de juiste partner?

In een intensieve en leuke workshop ga je gereedschap verzamelen om de juiste partner te kunnen vinden. Dat gereedschap is natuurlijk geen garantie, maar wel noodzakelijk om die ideale partner dichterbij te kunnen brengen. Je leert veel over jezelf en wat je kunt doen om straks hand in hand te kunnen lopen met de juiste partner.

Paul Bles geeft vanuit een jarenlange ervaring als relatiecoach een 2-daagse workshop waarin we kijken naar relaties met een ander ťn met jezelf.

Als je doorgaat met denken en handelen zoals in het verleden, zullen je komende relaties zijn zoals die uit je verleden. Als je een betere relatie wilt dan die in het verleden, zul je nu moeten leren je anders op te stellen. Wanneer jij vanaf nu anders handelt, creŽer je dus een betere relatie. Eerst kijken we dus naar het alleen zijn en het samen zijn in je relaties in het verleden. Ben je er wijzer van geworden? Heb je je lessen geleerd? Wat zijn de parallellen tussen je ex-partner(s)? Hoe liggen de verbindingen met je eigen persoonlijkheid en met die van mensen om je heen, zoals je ouders?

We kijken vervolgens naar het single zijn in het heden. Hoe sta je er NU in? Wat doe je er NU mee? We hebben het over accepteren dat je alleen bent en stoppen met vechten. En over het verschil tussen acceptatie en apathie.

Ook kijken we naar je ideeŽn over je toekomst op relatiegebied. Bijvoorbeeld over vertrouwen op diep niveau. Over de neiging tot het willen afdwingen of laten gebeuren. Over de ruimte die jij aan jezelf geeft om samen te zijn. Misschien blokkeer je dat onbewust zelf? We zien hoe een relatie straks wel werkt, en hoe die zeker niet zal werken. We onderzoeken je sabotagemethoden. En we kijken naar hoe je kunt stoppen met saboteren.

Je kunt veel doen om een relatie dichterbij te brengen. Je wist het misschien nog niet, maar je hebt veel zelf in de hand. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat je doet met de oude ervaringen. We werken aan inzicht door allerlei oefeningen om jezelf op het gebied van relaties beter te leren kennen en gereedschappen te krijgen anders met jezelf om te gaan. We leren een juiste partner aan te trekken. Het is straks onvermijdelijk: de juiste partner komt op je pad. Je hoeft het alleen maar te willen.

Schrijf (hand@pbles.com) of bel me (0161-223500 / 00-32-161-223500) voor meer informatie.

Dit schreven eerdere deelnemers:

'De workshop is echt de moeite waard als je verder aan jezelf wilt werken en oude gewoontepatronen wilt doorbreken.' (A.F.)

'Veel zaken die aan bod komen in de workshop van Paul Bles stemmen tot nadenken. Met als gevolg dat je een beter inzicht krijgt in jezelf. Je krijgt ook inzicht in wat je zeker niet wilt. Een aantal zaken uit het verleden kan je daardoor beter een plaats geven. Je krijgt handvatten aangereikt waardoor je leert eerlijk te zijn met jezelf. Durven naar jezelf kijken is zo verrijkend!' (J.J.)


Hartelijke groet

Paul Bles


Mail of bel me gerust als je nog vragen hebt.

Klik hier voor mijn agenda van activiteiten, zoals lezingen en workshops